Szálltási költség 1090,-Ft-tól,

INGYENES szállítás 15000,-Ft felett!

Elérhető Kedvezmények!

Kék Topáz Fazettált

Cikkszám: 
889
Mennyiség:1db
590 Ft
Egységár: 590 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 30 Ft
Kedvezményeket keres?
Részletek
Díszítsd igazi féldrágakővel körmödet! Igazi különlegesség.

Méret: 4mm

Az ár egy db-ra értendő.

Topáz állatöv jegye: Mérleg, Nyilas, Oroszlán, Szűz, Vízöntő

Testi hatás: Felgyorsítja a regenerációt, Mérgezés ellenszere

Lelki hatás: Csökkenti a haragot, Depressziót megszünteti, Javítja a koncentráció képességet, Optimizmust növeli, Segít a meditációban, Segíti a félelem legyőzését

Cabochon (kaboson) csiszolás: A cabochon csiszolású azt jelenti, hogy a viszonylag puha vagy átlátszatlan, ill. szerves eredetű, stb. drágaköveket leggyakrabban ilyen, domború hátú, magas fényűre polírozott formára csiszolják, mert ezek a kőtípusok így nagyobb esztétikai élményt nyújtanak és élettartamuk is lényegesen meghosszabbodik. Értékességüket pedig nem a különleges csiszolásuk (fazettálás) eredményeként a kő belsejében lejátszódó fényjátékok és színhatások adják, hanem ezen drágakövek „drágaságát” saját színük, mintázatuk, felületi fényjátékuk biztosítja.

Név származása: A topáz nevét a Vörös-tengerben lévő szigetről kapta, melynek ősi neve "Topazos". Itt zöld ásványt találtak, feltehetően periodotot (olivint). Egy másik elképzelés alapján a neve a szanszkrit "topas" = láng, tűz szóból származik. Ismertető A topáz a szilikát ásványok közé tartozik. Kristályai oszlopos, táblás, szemcsés alakúak. Nagyfokú keménysége miatt, nagyon kedvelt drágakő. Széles színválasztéka van. A szennyeződés mentes topáz színtelen és átlátszó. A színes topázok színét mindig valamilyen szennyeződés okozza (pl: vas, króm, vanádium). Leggyakoribb színe a sárga, de van világoskék, barna, piros, rózsaszín, narancs, lila és zöld topáz is. Színe hevítéskor megváltozik. Tökéletesen hasad ezért, nagyon óvatosan szabad vágni, csiszolni. Nagyon fontos, hogy ütésektől meg kell védeni.

Története: A történelem egyik legelismertebb drágaköve. Fontos tudni, hogy régen az összes sárga drágakövet topáznak hívták. Régi könyvek olvasása közben, ez félreértéseket okozhat . Leghíresebb topáz egy színtelen 1680 karátos példány, amelyet sokáig gyémántnak hittek. A portugál állam tulajdona, neve Bragaza "gyémánt". Régi legenda: Az egyiptomiak úgy gondolták, hogy amulettként használva megvédi őket a sérülésektől. A görögök úgy hitték, hogy vészhelyzetben viselőjét láthatatlanná varázsolja. A rómaiak látásjavításában bíztak. Azt is állították róla, hogy színe megváltozik mérgezett étel vagy ital jelenlétében, ezért sokszor serlegek díszítésére használták.
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kék Topáz Fazettált
Kék Topáz Fazettált
590 Ft
Webáruház készítés