Szálltási költség 1090,-Ft-tól,

INGYENES szállítás 15000,-Ft felett!

Elérhető Kedvezmények!

Piros Jáspis 5.

Cikkszám: 
892
Mennyiség:20db
190 Ft
Egységár: 190 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Kedvezményeket keres?
Részletek
Díszítsd igazi különlegességgel körmeidet!

Mint látható a képen is, sokféle méretet tartalmaz. Igyekezni fogunk mindenképp a legkisebb méreteket összeválogatni, amelyeket körömbe lehet építeni. Egy-egy db 5mm-nél nem lesz nagyobb(persze, ha valaki külön ezt szeretné lehetséges, de azt jelezni kell).

Jáspis állatöv jegye: Kos, Mérleg, Skorpió, Szűz

Név származása: A jáspis a görög "jasper" szóból származik, melynek jelentése foltos, pettyes kő. A "jasper" szó eredetileg a perzsa "yashp" szó. Ismertető A jáspis átlátszatlan, mikrokristályos kvarc változat. Megjelenési formája tömött, fürtös, vesés, cseppköves. A szilicium-dioxid mellett akár 20%-ban, szerves anyagokat és ásványi oxidokat tartalmaz, ezek határozzák meg kémiai és fizikai tulajdonságait, például: színét, mintáját, és megjelenését. Egyszínű jáspis ritka, általában sokszínű, tarka, mintás, csíkos felülettel rendelkezik. Jellemző színe a piros, vörös, zöld, sárga, barna és néha a kék. Jáspis ritkán fordul elő önmagában, általában acháttal és opállal ásványtársulást alkot. A világ minden táján megtalálható. Magyarországon Gyöngyösorosziban lehet nagyon szép példányokat találni.

Története: Ősidők óta kedvelik ezt a követ. Több ezer éve szobrokat, tálakat, vázákat, tubák dobozokat, asztallapokat, mozaikot, építészeti tárgyakat, ékszereket és más díszeket készítenek belőle. Az ókori világ kedvence volt, az arab, asszír, görög, héber, latin, perzsa irodalomban is megtalálható. A Bibliában is szerepel, János apostol Jelenéseinek könyvében: "A mennyei Jeruzsálem: A falak jáspisból épültek, a város pedig tükörfényes színaranyból. A város falának alapköveit mindenféle drágakő ékesítette. Az első alapkő jáspis, a második zafír, a harmadik kalcedon, a negyedik smaragd, az ötödik szárdonix, a hatodik karneol, a hetedik krizolit, a nyolcadik berill, a kilencedik topáz, a tízedik krizopráz, a tizenegyedik jácint, a tizenkettedik ametiszt." A legnagyobb megmunkált jáspis darab, egy Szentpétervári múzeumban van, egy óriás faragott ovális edény, melyet a 19. század elején készítettek. Méretei: 5,04 × 3,22 méter és 16 tonna.

Régi legenda: Egy régi legenda szerint megvéd a gonosz szellemektől és erőktől, bátorságot ad és a fájdalmat enyhíti. A vörös jáspis a vért szimbolizálta az indián kultúrákba, szerintük a legjobb kapcsolat a föld energiájával. Összehangolja a csakrákat, egyensúlyba hozza a Yin és Yang energiákat, ezzel segíti a gyógyulást.
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Piros Jáspis 5.
Piros Jáspis 5.
190 Ft
Webáruház készítés