Kérdésed van? Hívj minket! +36308241094

Peridot Fazettált
Peridot Fazettált
290 Ft

Peridot Fazettált

Mennyiség:1db
290 Ft
Egységár: 290 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 15 Ft
Részletek
Díszítsd igazi féldrágakővel körmödet! Igazi különlegesség.

Méret: 4mm

Az ár egy db-ra értendő.

Cabochon (kaboson) csiszolás: A cabochon csiszolású azt jelenti, hogy a viszonylag puha vagy átlátszatlan, ill. szerves eredetű, stb. drágaköveket leggyakrabban ilyen, domború hátú, magas fényűre polírozott formára csiszolják, mert ezek a kőtípusok így nagyobb esztétikai élményt nyújtanak és élettartamuk is lényegesen meghosszabbodik. Értékességüket pedig nem a különleges csiszolásuk (fazettálás) eredményeként a kő belsejében lejátszódó fényjátékok és színhatások adják, hanem ezen drágakövek „drágaságát” saját színük, mintázatuk, felületi fényjátékuk biztosítja.

Peridot állatöv jegye: BikaA peridotot a keresztesek hozták be Európába. Akkoriban többnyire vallási célokra használták. A peridot többnyire olajzöld színű, zsírfényű drágakő. Színe vastartalmától függ, minél sötétebb a kő annál értékesebb. Már a középkorban is úgy tartották, hogy aki peridottal díszített ékszert visel, -akár fülbevalót, medált, vagy láncot - annak segít a barátság megőrzésében, megszabadítja lelkét az irigy gondolatoktól és megelőzi, vagy meggyógyítja a máj betegségeit.

A peridot kő gyógyító hatásai közt szerepel az álmatlanság leküzdése, az emésztési problémák helyreállítása. Képes a gondolatok serkentésére, elűzi a dühöt, féltékenységet, megbántottságot és begyógyítja a sebzett lelket. Aki ilyen ékszert visel, annak a perdot kő csökkenti a depresszióját és helyrehozza megromlott kapcsolatait.

Már évezredek óta drágakőként tisztelik. Kleopátra kedvenc ékszerei is peridot kővel voltak díszítve. A Kölni Katedrálist is ezzel a kővel díszítették, több középkori templommal együtt. A barokk korszakban is igen közkedvelt kő volt. Csiszolási formái már akkor is általában csepp alak, lépcsős, cobochon és néha briliáns is.
Adatok
Cikkszám:
891
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek