Szálltási költség 1090,-Ft-tól,

INGYENES szállítás 15000,-Ft felett!

Elérhető Kedvezmények!

Peridot Fazettált

Cikkszám: 
891
Mennyiség:1db
290 Ft
Egységár: 290 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 15 Ft
Kedvezményeket keres?
Részletek
Díszítsd igazi féldrágakővel körmödet! Igazi különlegesség.

Méret: 4mm

Az ár egy db-ra értendő.

Cabochon (kaboson) csiszolás: A cabochon csiszolású azt jelenti, hogy a viszonylag puha vagy átlátszatlan, ill. szerves eredetű, stb. drágaköveket leggyakrabban ilyen, domború hátú, magas fényűre polírozott formára csiszolják, mert ezek a kőtípusok így nagyobb esztétikai élményt nyújtanak és élettartamuk is lényegesen meghosszabbodik. Értékességüket pedig nem a különleges csiszolásuk (fazettálás) eredményeként a kő belsejében lejátszódó fényjátékok és színhatások adják, hanem ezen drágakövek „drágaságát” saját színük, mintázatuk, felületi fényjátékuk biztosítja.

Peridot állatöv jegye: BikaA peridotot a keresztesek hozták be Európába. Akkoriban többnyire vallási célokra használták. A peridot többnyire olajzöld színű, zsírfényű drágakő. Színe vastartalmától függ, minél sötétebb a kő annál értékesebb. Már a középkorban is úgy tartották, hogy aki peridottal díszített ékszert visel, -akár fülbevalót, medált, vagy láncot - annak segít a barátság megőrzésében, megszabadítja lelkét az irigy gondolatoktól és megelőzi, vagy meggyógyítja a máj betegségeit.

A peridot kő gyógyító hatásai közt szerepel az álmatlanság leküzdése, az emésztési problémák helyreállítása. Képes a gondolatok serkentésére, elűzi a dühöt, féltékenységet, megbántottságot és begyógyítja a sebzett lelket. Aki ilyen ékszert visel, annak a perdot kő csökkenti a depresszióját és helyrehozza megromlott kapcsolatait.

Már évezredek óta drágakőként tisztelik. Kleopátra kedvenc ékszerei is peridot kővel voltak díszítve. A Kölni Katedrálist is ezzel a kővel díszítették, több középkori templommal együtt. A barokk korszakban is igen közkedvelt kő volt. Csiszolási formái már akkor is általában csepp alak, lépcsős, cobochon és néha briliáns is.
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Peridot Fazettált
Peridot Fazettált
290 Ft
Webáruház készítés