Szálltási költség 1090,-Ft-tól,

INGYENES szállítás 15000,-Ft felett!

Elérhető Kedvezmények!

Kérdésed van? Hívj minket! +36308241094

Hópehely Obszidián 14.
Hópehely Obszidián 14.
190 Ft

Hópehely Obszidián 14.

Mennyiség:20db
190 Ft
Egységár: 190 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Részletek
Díszítsd igazi különlegességgel körmeidet!

Mint látható a képen is, sokféle méretet tartalmaz. Igyekezni fogunk mindenképp a legkisebb méreteket összeválogatni, amelyeket körömbe lehet építeni. Egy-egy db 5mm-nél nem lesz nagyobb(persze, ha valaki külön ezt szeretné lehetséges, de azt jelezni kell).

Szinonima neve: Természetes üveg, Vulkán üveg, Vulkanikus üveg

Név származása: Az obszidiánt a római Obsius után nevezték el, mert Obsius hozta először Rómába Etiópiából. A hópehely előtaggal az obszidián fehér foltjaira utalnak. Ismertető Az obszidián a forró kovasavas láva gyors lehűlése által keletkező természetes üveg. Vulkanikus üvegnek vagy vulkán üvegnek is szokták hívni. Amorf szerkezetű, mert a gyors hűlés miatt nem alakul ki a kristályos szerkezet. Törése kagylós, éles törési felülete van, könnyen megmunkálható. A fekete obszidiánban megjelennek kis fehér foltok, hópehely minták. Ezek a fehér foltocskák krisztobalit kristályok.

Története: Obszidiánt már a kőkorszakban is használtak, különféle eszközöket, szerszámokat, fegyvereket készítettek belőle. Kihasználták azt a tulajdonságát, hogy a törés felülete nagyon éles. Polírozott obszidiánt Rómában tükörként használták. Az indiánok amuletteket, szobrokat készítettek belőle. Egyiptomban álarcokat faragtak obszidiánból. Manapság nagy mennyiségben használják fel az ékszeriparban: karkötőket, nyakláncokat, fülbevalókat, brossokat és egyéb ékszereket készítenek belőle. Orvosi segédeszközöket is gyártanak obszidián felhasználásával.

Régi legenda: Apacskönny legendája: Egy apacs legenda szerint, az ellenség az egyik harc közben nagyon sok apacs harcost megölt. A túlélők és hozzátartozók bánata olyan nagy volt, hogy lehulló könnycseppjeik a földre érve azonnal megszilárdultak. E
Adatok
Cikkszám:
887
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek