Kérdésed van? Hívj minket! +36308241094

Hegyikristály 12.
Hegyikristály 12.
190 Ft

Hegyikristály 12.

Mennyiség:20db
190 Ft
Egységár: 190 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Részletek
Díszítsd igazi különlegességgel körmeidet!

Mint látható a képen is, sokféle méretet tartalmaz. Igyekezni fogunk mindenképp a legkisebb méreteket összeválogatni, amelyeket körömbe lehet építeni. Egy-egy db 5mm-nél nem lesz nagyobb(persze, ha valaki külön ezt szeretné lehetséges, de azt jelezni kell).

Hegyikristály állatöv jegye: Bak, Oroszlán

Név származása: A hegyikristály elnevezése a görög "krystallos", vagyis "jég" szóból származik. Az ókori görögök örökre megfagyott, felolvaszthatatlan jégnek tartották az ásványt. Ismertető A hegyikristály a kvarc színtelen, legtisztább változata. A legkülönfélébb geológiai környezetben, sokféle ásvány társulásában, az egész világon megtalálható. Szinte mindig ikerkristályt alkot. A hegyikristályok mérete pár milliméterestől akár több méteresig is terjedhet. Radioaktív sugárzás hatására füstszínű, barnás árnyalatúvá válik. Az íriszkvarc, vagy szivárványkvarc szivárványszerű optikai hatását a hegyikristály felhevülése, majd gyors lehűlése következtében kialakult párhuzamos repedésein létrejövő fényjelenségek okozzák. Az ásvány gyakran tartalmaz szemmel is jól látható szilárd, vagy folyadékzárványokat, melyek alapján különböző elnevezései ismertek. A tejkvarc a hegyikristály nagy mennyiségű, apró folyadékzárványokat tartalmazó, csaknem átlátszatlan változata. Igazán szemet gyönyörködtető látvány a "Vénusz-haj"-nak is nevezett rutilkvarc, mely a hegyikristály aranyszínű, rutil szálakat tartalmazó változata. A mohakvarc zöldes levél-, és ágszerű zárványokat tartalmaz.

Története: A hegyikristály felhasználása rendkívül sokoldalú és egészen az ősi időkig nyúlik vissza. Már az ókorban dísztárgyakat, kupákat, vázákat, serlegeket, pecsétnyomókat készítettek belőle. Az egyiptomiak a szobrok szemeit szintén hegyikristályból csiszolták. Magyar koronázási jogarunk oroszlánokat ábrázoló gömbje is hegyikristályból lett kifaragva A jósok, jövendőmondók kristálygömbjei, ingái is hegyikristályból készültek. Ékszeriparban nyugati gyémántok néven szívesen pótolták vele a valódi gyémántokat. Napjainkban technikai célokra történő felhasználása is igen népszerű. Optikai eszközök, lencsék, prizmák, polarizációs készülékek előállításánál hasznosítják. Piezoelektromos tulajdonsága miatt a műszer-, és óraipar nélkülözhetetlen alapanyaga. Hegyikristály felhasználásával készül a kvarcórák elektromos szerkezete.

Régi legenda: Míg egyes népek esőt vártak a hegyikristálytól, más népek úgy gondolták a kristályban a holtak lelke lakozik. A perzsák tükörként használták, melyről azt gondolták előre megmutatja a harcok kimenetelét.

Gyógyító ásvány: A hegyikristály a tisztaság, egyszerűség, tökéletesség köve. Minden energiát mozgásba hoz. Felerősíti a többi kristály hatását. Oldja az energiablokkokat. A régi időkben széles körben alkalmazták természetes gyógyszerként, szinte minden betegség kezelésére használták. Gyomor-, bélproblémák kezelésére ugyanúgy, mint influenzára, szívpanaszokra, gyulladások gyógyítására, hormonális zavarokra és az immunrendszer erősítésére. Lelki kimerültség esetén, feltölt minket energiával, megszabadít a stressztől, pozitív gondolatokat sugároz, segít a harmónia megtalálásában és megtartásában.
Adatok
Cikkszám:
886
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek