Szálltási költség 1090,-Ft-tól,

INGYENES szállítás 15000,-Ft felett!

Elérhető Kedvezmények!

Kérdésed van? Hívj minket! +36308241094

Gránát
Gránát
290 Ft

Gránát

Mennyiség:1db
290 Ft
Egységár: 290 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 15 Ft
Részletek
Díszítsd igazi féldrágakővel körmödet! Igazi különlegesség.

Méret: 4 X 4 mm

Az ár egy db-ra értendő.

Cabochon (kaboson) csiszolás: A cabochon csiszolású azt jelenti, hogy a viszonylag puha vagy átlátszatlan, ill. szerves eredetű, stb. drágaköveket leggyakrabban ilyen, domború hátú, magas fényűre polírozott formára csiszolják, mert ezek a kőtípusok így nagyobb esztétikai élményt nyújtanak és élettartamuk is lényegesen meghosszabbodik. Értékességüket pedig nem a különleges csiszolásuk (fazettálás) eredményeként a kő belsejében lejátszódó fényjátékok és színhatások adják, hanem ezen drágakövek „drágaságát” saját színük, mintázatuk, felületi fényjátékuk biztosítja.

Név származása: A gránát nevét a latin "granum" = gabonaszem szóból kapta, mert kristályainak alakja rendszerint kerek, legömbölyített formájú.

Testi hatás: Erősíti az immunrendszert, Regeneráló hatású, Vérkeringést helyreállító hatású Lelki hatás: Bátorságot és reményt ad reménytelennek tűnő helyzetekben, Depressziót csökkenti, Energetizáló hatású, Fokozza a nemi vágyat, Kiegyensúlyozza a szexualitást, Növeli a vitalitást, Pozitív gondolatokat elősegíti

Gránát állatöv jegye: Kos, Skorpió

Régi legenda: A gránátot védő talizmánnak használják évszázadok óta. Gyakran díszítették vele a harcosok pajzsát, kard markolatát, hogy megvédje őket a csatákban. A romantikus szerelem és a szenvedély kövének tartották, az intim kapcsolatra és a szexualitásra gyakorolt kiegyensúlyozó hatása miatt.

Ismertető: A gránát különböző színű, ugyanolyan kristályalakú, hasonló tulajdonságú kristályok közös neve. Kristályformája rombdodekaéder és deltoid-24-es. Nagyon népszerű drágakő. A színskálája változatos, ezért könnyen alkalmazkodik az éppen aktuális divathoz. A népnyelv gránáton a karbunkulusokat, az almandint, és a piropot érti. Ezeknél azonban több képviselője van a gránátok csoportjának. Ide tartozik az andradit, demantoid, topazolit, grosszulár, hesszonit, tsavorite, melanit, rodolit, spesszartin, uvarovit. A különböző gránátfajtákat egymástól legbiztosabban kémiai elemzéssel tudjuk megkülönböztetni.
Adatok
Cikkszám:
884
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek