Műköröm építés, körömdíszítés széles választékban gyors, és precíz kiszolgálással

Kérdésed van? Hívj minket! +36308241094

Citrin 9.
Citrin 9.
190 Ft

Citrin 9.

Mennyiség:20db
190 Ft
Egységár: 190 Ft/db
Részletek
Díszítsd igazi különlegességgel körmeidet!

Mint látható a képen is, sokféle méretet tartalmaz. Igyekezni fogunk mindenképp a legkisebb méreteket összeválogatni, amelyeket körömbe lehet építeni. Egy-egy db 5mm-nél nem lesz nagyobb(persze, ha valaki külön ezt szeretné lehetséges, de azt jelezni kell).

Citrin állatöv jegye: Ikrek

Testi hatás: Emésztőrendszer rendellenességeire, Immunrendszer betegségeire, Javítja a veseműködést, Máj, Segít a szívbetegeknek, Serkenti a szövetregenerációt

Lelki hatás: Boldoggá tesz, Jókedvre serkent, Kiegyensúlyozottság, Kreativitást támogatja, Megmutatja a helyes utat, Növeli a lelki tudatosságot, Örömet szerez, Pozitív energiával tölt fel, Segít a lelki feltöltődésben, Támogat a helyes döntéshozatalban

Név származása A citrin neve a latin "citrus" = citrom szóból származik, mely jellegzetes sárga színére utal. Ismertető A citrin a kvarc sárga színváltozata. Színét a vas beépülése okozza. Kristályait két hatszög alapú dipiramisra hasonlító hatlapú prizma alkotja. A kristályok többé-kevésbé nyúltak, általában 10-15 centiméter hosszúságot érnek el. Belső szerkezetének köszönhetően különböző szögekből nézve két különböző színt mutat. Ez különbözteti meg az égetett füstkvarctól és ametiszttől, melyeknek nincs pleokroizmusa. Általában zárványmentesek. Színeloszlása sokkal egyenletesebb, mint az ametisztnek A természetes citrinekben gyakran előfordul felhős színeloszlás is, míg az égetett kövekben ez sávos. Hevítve a kristályt alacsonyabb hőmérsékleten színe világosabbá válik, magasabb hőmérsékleten megzavarosodik. A citrint a röntgensugárzás barnára, a rádiumsugárzás feketésbarnára változtatja.

Története: A középkortól kezdve a citrin kedvelt ékkő. Gyógyító hatásai a múltban a topázhoz kötődtek és topázként is említették. Medici Katalin francia királynőnek volt egy 12 drágakővel díszített öve, melyben a kövek az év 12 hónapjából egy-egy hónapot jelképeztek. A citrin a november hónapot szimbolizálta. Élénk színével derűt, jókedvet, pozitív energiát sugározva a szürke napokba. Népszerűségének csúcsa a viktoriánus korra tehető. Napjainkban is elsősorban az ékszergyártásban hasznosítják. Sokféle formára csiszolható. Természetes és mesterséges megvilágításban egyaránt jól mutat. Gyakori az utánzatuk, melyet üvegből, vagy egyéb kvarcok hőkezelésével állítanak elő. Ma a legtöbb citrint Brazília szállítja. Ezek színe jellemzően citrom- és narancssárga. Madagaszkárban is nagy mennyiségű citrin található, de ezek többsége topázsárga. Európában a legjelentősebb lelőhelyek Spanyolországban vannak. Az itt fellelhető ásványok vörösesbarna színük után madeira-topáz vagy spanyol-topáz néven kerülnek forgalomba, helytelenül. Skóciában található citrin barnás, vagy füstös sárga. Az ásvány ékszerként viselve nem csak szépsége, de gyógyító hatása miatt is közkedvelt. Jelenléte a lakásban pozitív energiával tölt el. Jótékonyan hat kedélyünkre, nyugalmat, kiegyensúlyozottságot eredményez.

Régi legenda: Az angol-skót háborúk idején a skót harcosoknak volt egy amulettjük, melyet mindig magukkal vittek a csatákba. Ez az amulett drágakővel díszített bross volt. Ezüst foglalatokba kedvelt ásványként füstkvarcot vagy citrint foglaltak bele. Az amulett több célt is szolgált. Egyrészt oltalmazta viselőjét a harcokban, másrészt a skótok vállára erősített nehéz gyapjúkendőt tartotta. Ha a viselője mégis elesett, az amulett szerepe még nem ért véget. Aki megtalálta a holttestet kötelessége volt a halottat tisztességesen eltemetni. Ezáltal a bross az ő tulajdona lett.
Adatok
Cikkszám:
883
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek