Szálltási költség 1090,-Ft-tól,

INGYENES szállítás 15000,-Ft felett!

Elérhető Kedvezmények!

Kérdésed van? Hívj minket! +36308241094

Achát 4.
Achát 4.
190 Ft

Achát 4.

Mennyiség:20db
190 Ft
Egységár: 190 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Részletek
Díszítsd igazi különlegességgel körmeidet!

Mint látható a képen is, sokféle méretet tartalmaz. Igyekezni fogunk mindenképp a legkisebb méreteket összeválogatni, amelyeket körömbe lehet építeni. Egy-egy db 5mm-nél nem lesz nagyobb(persze, ha valaki külön ezt szeretné lehetséges, de azt jelezni kell).

Régi legenda: Az achát megvéd a rossz álmoktól. Régen a harcosok úgy gondolták, hogy erőt ad a csatákban és segíti a győzelmet.

Achát állatöv jegye: Bika, Ikrek, Oroszlán, Skorpió, Szűz

Név származása: Az achát nevét valószínűleg első ókori lelőhelyéről, a szicíliai Achates folyóról kapta.

Ismertető: Mikrokristályos kalcedon rétegekből álló ásvány. Színét, formáját, sőt gyógyító hatását tekintve is a legváltozatosabb ásvány, pedig anyagát tekintve szilícium-dioxid. Ősi vulkáni eredetű kőzetek üregeiben alakul ki, színét a szennyezőanyagok határozzák meg, ugyanis a tiszta kalcedon fehér színű. Legtöbbször egy kívülről jelentéktelen, gömb alakú geodában lelünk az ásványra. Ha az achát nem tölti ki teljesen az üreget, belsejében további kristályok képződhetnek. A világ minden táján megtalálható. Az achát egyik legszebb változata a tűz achát, amelynek gyönyörű színjátéka van.

Története: Feldolgozása Németországban virágzott, kiváló minőségű dísztárgyakat, gyöngyöket, medálok, gyűrűket készítetek belőle. A 19. századi német achátbányából kitermelt ásványok rendkívül színesek voltak, de ezek a készletek régen kimerültek. A jelenlegi achátlelőhelyeken fellelhető kövek színe nagyrészt szürke, sávozásuk pedig kevésbé erőteljes, ezen mesterséges színezéssel javítanak.
Adatok
Cikkszám:
878
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!